بیداران
  دادخواهی برای حقیقت و عدالت

  • ادبيات پايداری
  • بازداشت، زندان و شکنجه
  • English
  • از دیگر رسانه‌ها
  • برچیدن مجازات اعدام
  • بيداران
  • جنایت قتل‌های سیاسی در سال ۱۳۷۷
  • حافظه، تاريخ، فراموشی
  • خاوران
  • خاوران مجازی
  • دادخواهی
  • روایت تصویر
  • مادران خاوران
  • ١٣٦٧ : کشتار زندانيان سياسی در زندان‌های ایران
  • پیمانِ دادخواهی

تازه ترين مقاله ها

  • یادداشت هائی درباره دادخواهی (قسمت اول)

    12 مارس 2010  - نگارنده : جعفر بهکیش

    "یادداشتهائی درباره دادخواهی" کنکاشی است در چگونگی رویاروئی با موارد نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و مسائلی که، در این رابطه، برای سالیانی طولانی ذهنم را به خود مشغول کرده است. سئوالاتی از قبیل؛ "چه کسی باید تنبیه شود، توسط کدام نهاد و بر چه اساسی؟ برای قربانیان و بستگان انان باید چه کرد؟" و علاوه بر آن سئوالاتی در مورد "برقراری تعادل میان اصول اخلاقی متضاد، آشتی میان درخواست مشروع عدالت و درخواستی به همان اندازه مشروع برای صلح اجتماعی و ثبات".
    آیت (…)

    ادامه
  • این کارهای کوچک هستند که وقتی رویهم جمع شوند، به کارهای بزرگ تبدیل می شوند

    4 مارس 2010  - نگارنده : منیره براداران

    با شنیدن اخبار سرکوب مردم و به ویژه کشتن فجیع ندا، من خیلی ناراحتی اعصاب داشتم. نمی دانستم چه کاری بکنم برای مردم کشورمان. تا اینکه به این فکر افتادم که صدای آنها را به گوش مردم اینجا برسانم. تا حدی هم موفق بودیم. خیلی از مردم این منطقه مرا می شناسند. اینجا محل کار و زندگی من است. من برای آدمهای پیر این محل خدمات اجتماعی داوطلبانه داشته ام. ایرانی هائی که اینجا مغازه دارند یا پزشکان می آیند. آلمانی ها بیشتر می آیند و می گویند هر کمکی که از دستشان برآید، برایمان انجام می دهند. وقتی هوا گرم (…)

    ادامه
  • ضرورت دفاع از زندانیان سیاسی بدون هر گونه تبعیض

    6 فوريه 2010  - نگارنده : جعفر بهکیش

    اعدام دو جوان در تهران به جرم مشارکت در اعتراضات پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، واکنش بسیاری را در میان نیروهای حامی حقوق بشر، احزاب سیاسی و دولتها سبب شده است (این دو نفر قبل از انتخابات بازداشت شده بودند). این اولین بار نیست که مخالفان سیاسی در جمهوری اسلامی اعدام می شوند و همه می دانیم که اعدام ها از همان روزهای اول پیروزی انقلاب آغاز شد و تا امروز با افت و خیزهای زیادی ادامه داشته است. مروری بر گذشته اعدام در جمهوری اسلامی نشان از آن دارد که اعدام یکی از مهمترین اجزا سیاست رسمی (…)

    ادامه
  • بازماندگان کشتار دهه شصت را آزاد کنيد!

    31 ژانويه 2010  - نگارنده : بيانيه ۶۰۰ نفر در حمايت از مهين فهيمی، زهره تنکابنی و اميد منتظری

    يش از بيست سال از کشتار زندانيان سياسی در ايران می گذرد و هنوز هيچ پاسخی به خانواده های اين زندانيان و نيز افکار عمومی داده نشده است که اين افراد چرا و به حکم چه دادگاهی به مرگ محکوم شدند و آيا برای دولتی که در آن سال ها در صدد کسب کامل قدرت بود هيچ گريزی جز کشتار مخالفان وجود نداشت؟ پس از گذشت سالها هنوز تعداد دقيق کشته شدگان مشخص نيست و حاکميت نه تنها تا به حال مسئوليت اين فاجعه و پيامدهای آن را بر عهده نگرفته است ، بلکه حتی در تمام اين سالها با برگزاری مراسم يادبودی که از سوی خانواده ها (…)

    ادامه
  • محکوميت اعدام و دعوت به راهپيمايی اعتراضی

    31 ژانويه 2010  - نگارنده : بيانيه هشتاد و دو تن از دموکراسی خواهان و مدافعان حقوق بشر

    امضا کنندگان اين بيانيه اعدام جوانان، صدور حکم اعدام برای زندانيان سياسی و عقيدتی، و نيز برگزاری دادگاههای غيرعلنی را محکوم کرده و مخالفت خود را با مجازات اعدام اعلام می کنند، و از تمامی نهادهای مدنی، حقوق بشری، نيز تمامی اعضای مسؤول جامعه جهانی می خواهند که عليه اين اقدامات ناعادلانه و غيرانسانی شديداً واکنش نشان دهند.
    حکومت جمهوری اسلامی برای سرکوب جنبش سبز ايران به خشونت عريان متوسل شده است و جوانان ايران زمين را در دادگاه های فرمايشی به طور غير علنی محاکمه و به اعدام محکوم می کند. دو (…)

    ادامه
  • مادر انصاری ( عصمت یوسفی ) درگذشت

    25 ژانويه 2010 

    مادر انصاری که همه دوستان دور و نزدیک به پاس مهر مادرانه اش "مادر" خطابش می کردند، روز شنبه ٤ دی ماه ١٣٨٨ در تهران درگذشت. قلب پر زخمش طاقت نیاورد که تا اردیبهشت، سالروز مرگ مسعودش، باز بتپد.
    قلب پرمهر همخوان همیشگی سرود خاوران یکسال پس از ویرانی خاوران خاموش شد.

    بیداران درگذشت مادر انصاری را به خانواده و همه ی مادران خاوران تسلیت می گوید.

    ادامه
  • آقای منتظری و مبانی حقوق بشر در ایران

    22 ژانويه 2010  - نگارنده : جعفر بهکیش

    در روزهای پس از فوت آقای منتظری، با برخی از دوستان صحبت و پیشنهاد کردم که خوب است که متنی را در مورد فوت ایشان بنویسیم. متنی را نوشتم و برای دوستان ارسال کردم و عنوان آنرا گذاشتم "حضور ماندگار آیت الله منتظری". یکی از دوستان نظرش آن بود که متن سیاسی است و متنی دیگری را پیشنهاد کرد. من اما بر متنی که پیشنهاد کرده بودم، اصرار داشتم. متن به همان ترتیب که نوشته بودم منتشر شد.
    اما پس از آن دلشوره داشتم که ایا آنچه نوشته ام درست بوده است؟ من به عنوان خانواده تنی چند از قربانیان جنایتهای دهه ٦٠ (…)

    ادامه
  • عليه کشتار انسان‌ها به نام "محاربه با خدا" به پا خيزيم!

    17 ژانويه 2010  - نگارنده : بيانيه هنرمندان، نويسندگان، روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر

    در پاسخ به اعلام جمهوری اسلامی برای محاکمه دستگيرشدگان در تظاهرات عاشورا به اتهام «محاربه با خدا»، وبلاگ نويسانِ جوانِ ايرانی با اعلام کمپين «من هم يک محارب هستم»، زبان و انديشه یِ مرگ انديش حاکمان را به سخره گرفتند و همياريشان را با همه دستگيرشدگان و زندانيان سياسی اعلام کردند.
    در همبستگی با اين اقدام نمادين، ما هنرمندان، نويسندگان، روزنامه نگاران، فعالان حقوق بشر، استادان دانشگاه و فعالان حقوق زنان از همه آزاديخواهان در خارج از کشور می‌خواهيم با امضای بيانيه زير و يا به هر شکل ديگری که (…)

    ادامه
  • پيام تسليت مادر لطفی و جمعی ازمادران خاوران به خانواده آيت‌الله منتظری و مردم ايران

    21 دسامبر 2009 

    من به نمايندگی از سوی جمعی از مادران خاوران درگذشت روحانی آزادانديش را به همسر و فرزندان فهيم و آگاه او تسليت گفته و خود را در غم ازدست رفتن اين مبارز سرسخت و شجاع شريک می دانيم .
    گرچه او از همه محدوديت ها ، آزاد شد اما ياد و خاطره تلاشهای بشردوستانه او از خاطر ما نخواهد رفت .
    چنان با خوب و بد سر کن که بعد از مردنت عرفی
    مسلمانت به زمزم شويد و هندو بسوزاند
    آيت ا... حسينعلی منتظری درگذشت. اينکه چند سال زيست و در چه جايگاهی قرار داده شد چندان از تلاش های بشردوستانه او نمی کاهد. آنچه (…)

    ادامه
  • حضور ماندگار ایت الله منتظری

    21 دسامبر 2009 

    آیت الله منتظری، علیرغم آنکه سالهای طولانی را برای برقراری نظامی اسلامی در زندانهای رژیم شاهنشاهی گذرانده و از معماران جمهوری اسلامی بودند، از معدود مسئولانی بودند، که با بسیاری از رفتارهای خشونت آمیز در زندانهای دهه شصت، مخالفت میکردند و با استفاده از اختیارات خود سعی در اصلاح امور داشتند ما درگذشت آیت الله منتظری را به همسر و فرزندان ایشان تسلیت می گوئیم و خود را در غم آنان شریک می دانیم.
    جعفر بهکیش، منیره برادران ، رخشنده حسین پور رودسری، لیلی پناهی، رضا معینی ،ناهید همت بلند . (…)

    ادامه

  • برگ پیشین
  • برگ پسین

بيداران كيست

منشور بيداران   
   بيداران نشريه‌ای شهروندی است. از آن همه‌ی کسانی‌ست که باور دارند مي‌شود به نقض حقوق بشر در ايران (…) ادامه
  

"گزیده"

فراخوان برای ماندگاری خاوران  
       ما از وجدان‌های بیدار می‌خواهیم از پایداری و حق خاکسپاری بهاییان در آرامستان‌های ویژه خود (…) ادامه
     

خاوران مجازی

کشتگان‌مان در خاوران نباید گم‌نام‌ونشان بماند!  
   تلاش کنیم که این گورستان گم‌نام‌و‌نشان نباشد تا انکارش ممکن نشود. ادامه
  

از دیگر رسانه‌ها

اولین شماره «بامداد بی‌دار»، رسانه زندانیان منتشر شد  
   دست‌اندرکاران این رسانه می‌گویند که داستان رنج خانواده زندانیان، به‌ویژه زندانیان زیر حکم اعدام، (…) ادامه
     

english

Bidaran writes to UN High Commissioner for Human Rights
   In addition to the two members of the Baha’i faith who were buried in mass (…) continue

2003 - 2026 بیداران
نقشه ى سايت | Se connecter | --> | RSS 2.0